Ens trobem en ple segle XXI i vivim en una societat contemporània que encara vesteix rols de gènere. Si rasquem les vestidures i ens endinsem en aquestes, veurem que molts d’aquests patrons instaurats són tòxics i afecten el dia a dia de l’àmbit laboral. Dins del món professional, encara hi ha una tendència a justificar una discriminació de gènere que cada dia desdibuixa la línia dels drets laborals de les dones i manté una escletxa que va separant més i més els homes i les dones, perpetuant situacions de desigualtats i desequilibris socials.

Segons l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) –l’òrgan assessor del Govern adscrit a l’Institut Català de les Dones- la xifra del salari brut anual mitjà dels homes és 6.521,8 euros més alta que la quantitat que guanyen les dones a finals d’any.  Així doncs, la bretxa salarial del 23% entre homes i dones constitueix una conseqüència més dels estereotips de gènere avui dia encara vigents i que actuen de forma involutiva per les dones treballadores, donant un avantatge injust als homes treballadors. És una de les discriminacions que encara es perpetua des del patriarcat i a la qual li hem de posar remei.

Gràfic estadístic de l'Observatori de la Igualtat de Gènere

Articles publicat al web informatiu www.lleida.com