El suplement dominical Lectura, que s’adjunta els diumenges amb el diari Segre, va dedicar al seu darrer número una fantàstica ressenya al nostre rosat Nena.

La vie en rose. La gran cantant francesa Edith Piaf va fer famosa el 1946 la cançó que duu aquest títol i que no ha perdut ni una mica de popularitat. L’artista, de la qual es coneix que li costava dir no a una copa, de segur que tindria un altre motiu per cantar aquest tema si hagués pogut tastar el vi que us proposem avui.

I és que una de les darreres referències que ha tret al mercat el celler Vinya dels Vilars d’Arbeca, i ja en suma vuit entre vis i un cava, és un rosat que duu el bonic nom de Nena. Es tracta d’un monovarietal a partir de sirà que se’ns presenta a la vista d’un elegant color maduixa, d’aspecte net i brillant. La seva bona intensitat aromàtica és el resultat de conjuntar les aromes de fruites vermelles (maduixa i cirera) amb les de flors
del camp. Al paladar és untuós i equilibrat, amb una acidesa perfecta que aporta frescor i vivesa. És ideal per fer un aperitiu o bé per acompanyar arrossos, pasta i peixos crus o poc elaborats.


Recordem que Vinya els Vilars, explotació vitivinícola fundada per Antoni Aldomà i Sans a començaments de segle, deu el seu nom a la fortalesa ibèrica dels Vilars, unes imponents restes arqueològiques, que daten de l’any 750 aC i que són considerades com el vestigi ibèric més important i més ben conservat de Catalunya. És per això que val la pena fer una visita tant al celler com a aquest important recinte històric.

En aquest sentit, Vinya els Vilars proposa un recorregut per la plantació, així com per les seves instal·lacions per acabar tot fent un tast de vins. Segons l’opció triada, el preu per persona va dels 10 als 20 euros. I si encara cal algun altre al·licient per anar a aquest celler d’Arbeca recordem que el Garrigues Guitarfest, en la seva desena edició, farà parada a la Vinya dels Vilars. Concretament serà el dissabte 21 d’agost a partir de les 22.00 hores, amb l’actuació del Quinteto Dequera.

Començàvem amb música francesa i acabem amb tangos… i això prou val un brindis.

Artículo de Raquel Buenavista // Suplement Lectura – Diari Segre // Sección Entre Copes